İzmir'de çeşitli camilerde 'Çav Bella' çalındı

İzmir’in Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerde hoparlörlerden Çav Bella müziği çalındı. Sosyal medyada birçok kişinin tepkisini çeken olaya soruşturma başlatıldı. Müftülükten de açıklama geldi.

İzmir'de çeşitli camilerde 'Çav Bella' çalındı
21 Mayıs 2020 - 03:51
İzmir’de geçtiğimiz gün saat 17.00 sıralarında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı.
İL MÜFTÜLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI
İl Müftülüğü olayla ilgili "ezan sistemine yasa dışı bir şekilde girilip sabotaj" yapıldığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı;
Bugün İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır.
- Yaptığımız ilk incelemede kimliği belirsiz kişiler tarafından merkezi ezan sistemine yasadışı bir şekilde girilerek sabotaj gerçekleştirilmiştir.
- Yaşanan olayın ardından konu adli mercilere intikal ettirilerek yargıya suç duyurusunda bunulmuştur.
- Diğer taraftan il müftülüğümüz tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Müftülüğün ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması eylemini gerçekleştiren ve eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum