“Hayvan Polisi” Uygulamasına Veterinerlerden Destek

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Hayvan Polisi” uygulaması, veteriner hekimleri de sevindirdi. Uygulamanın ilk adımlarının atılmaya başlandığını ifade eden İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir, “Uygulamada aktif görev alarak katkı koymak bizleri mutlu edecektir” dedi.


“Hayvan Polisi” Uygulamasına Veterinerlerden Destek

“Hayvan Polisi” uygulamasının İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılmış olduğunu ifade eden İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir, “Hayvanları Koruma Kanununun ülkemizde aktif olarak işleyişine katkı koymak ve hayvan haklarının takipçisi olabilmek adına emniyet güçlerinin ve kolluk kuvvetlerinin yasal düzenlemelerle olaya müdahil olması çok önemlidir. Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği hazırlıkları kapsamında kurulan TBMM Araştırma Komisyonu toplantılarında da belirttiğimiz gibi, yıllardır konunun tüm ilgililerine yerelde ve ulusal düzeyde ulaştırdığımız dosyalarda “Hayvan Polisi” uygulamasının önemini belirtmiş olan, hayvan hakları ve refahına yönelik çalışmaların içinde aktif olarak yer alan bir meslek örgütü olarak bu yapılanmanın ilk adımlarının atılması bizleri sevindirmiştir” dedi.
“TOPLUMUN HUZURU ARTACAK”
“Konuya ilişkin araştırma ve deneyimler doğrultusunda “Hayvan Polisi” yapılanması adımını atan İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerine; bu konunun insanlarla hayvanlar arası ilişkileri, dolayısıyla toplumun huzurunu, hatta vicdanını düzenlemeye yönelik bir çalışma olduğunu hatırlatmak istiyoruz” diyen Özdemir, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Hayvan haklarına katkının yanı sıra toplum sağlığı ve huzurunun sorumluluğunu da alacak “Hayvan Polisi” teşkilatının önemine inanmanın, bu yolda başarıyı getirecek ilk adım olacağı unutulmamalıdır. Mevcut sorunları daha da büyütmeden çözebilmek adına “Hayvan Polisi” uygulamalarının iyi düşünülmüş ve doğru planlanmış olması ve bu amaçla görev yapacak personelin doğru bilgi ile donatılması iyi bir eğitim alması gerekmektedir.”
KATKI KOYMAK BİZİ MUTLU EDER
“Hayvan Polisi” teşkilatlanmasına ilişkin yürütülecek çalışmalar başta olmak üzere İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak bu uygulamada aktif görev alarak katkı koymanın kendilerini mutlu edeceğinin altını çizen Özdemir, “Çalışmaların ülkemizde insanlarla hayvanlar arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı yürütülmesi için atılmış sağlam bir adım olması dileğiyle başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi. (BSHA)