Minik öğrenciler depremzedeler için kermes düzenledi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda Kayseri’de de ilkokul öğrencileri geliri depremzedelere bağışlanmak üzere kermes düzenledi.


Minik öğrenciler depremzedeler için kermes düzenledi

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler ve devam eden artçı sarsıntılar geride enkaz bıraktı. 43 binden fazla kişi hayatını kaybederken, bir taraftan da yaralar sarılmaya çalışılıyor. 

Herkes gücü oranında afetzedelere yardım gönderirken Mustafa Tatar İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğretmeni Ayşe Örgü, çocuklarla ve velilerin katkısıyla kermes düzenledi. Satılan gıda ve diğer eşyalardan toplanan 13 bin 500 lira gelir, afetzedeler yararına kullanılmak üzere bağışlandı. 

Karanlığa ışık olma yolunda bir adım attıklarını belirten Ayşe Örgü, destek veren öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. “Tek yürek olmayı bir kez daha başardık” diyen Örgü, “Böyle bir etkinliğe rehberlik ettiğim için ruhum biraz olsun huzur doldu. Çocuklar çok yüce gönüllüdür. Veliler çok gayretli ve candandı. Herkesin eline emeğin ve gönlüne sağlık. Yıkıldığımız yerde yeniden kalkacağız hep birlikte” ifadelerini kullandı.