AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'ndan seçim tarihi açıklaması

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, bu yıl milletvekilliği aday adaylığı için rekor başvuru beklediklerini söyledi. Çopuroğlu ayrıca seçim tarihinin bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta belli olabileceğini belirtti. 


AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'ndan seçim tarihi açıklaması

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, partilerde devam eden seçim hazırlıkları hakkında konuştu. İl ve ilçeler içerisinde milletvekilliği adaylığı talep eden ve bunun için istifa edecek kişilerin olacağını söyleyen Çopuroğlu, bu sene rekor bir başvuru beklediklerini belirtti.

Çopuroğlu, “Sayı kaç olur derseniz bizim kafamızda bir sayı var ama genel merkezimiz müsaade etmediği müddetçe hiç kimse partimizden istifa edemez. Dışardan müracaat olacak mı diye baktığımızda herhâlde rekor bu sene gelecek. Çünkü ciddi manada sahada bu sürece hazırlanan, sürecinin ne zaman başlayacağını soran insan sayısında bir artış var. Tahmin ediyorum ki milletvekili aday adaylığı için rekor başvuru bu yıl olacak. Bu da partimizin Kayseri’de ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Geldiğimiz günden beri söylediğimiz bir şey vardı; ‘Bir ve beraber olmak, ötekileştirmeden diyagram olmak…’ Bu sahada karşılık buldu. Bu bizim için çok değer atfeden bir şey. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum; 17-0’ın etkisini milletvekili aday adaylığı sürecinde göreceğiz. Çünkü buradaki bu tutkunluk, bir arada olmak, ötekileştirmemek ve bu başarının devam etmesini temin etmek için birçok insanın aday adayı olacağını düşünüyorum. Bu da bizi gerçekten memnun eder, çünkü ne kadar müracaat varsa teşkilat o kadar başarılı demektir” şeklinde konuştu. 

SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Seçim tarihinin bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta belli olabileceğini de söyleyen Çopuroğlu, “Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli Haziran ayı içerisindeki takvimin biraz öne alınabileceğinden bahsetti. Sanırım bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta seçim tarihi de belli olur. Tam tarih olarak ne zaman olacağı süreçle belli olur. Genel merkez neyi tahmin ediyorsa biz de onu tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.