KTO Başkanı Gülsoy’dan Öğretmenler Günü mesajı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gülsoy, yayınladığı kutlama mesajında, öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen en onurlu mesleklerden biri olduğunu söyledi.


KTO Başkanı Gülsoy’dan Öğretmenler Günü mesajı

Öğretmenlik mesleğinin bedeli hiçbir karşılıkla ölçülmeyecek kutsal bir görev olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy, görevlerini kayıtsız şartsız büyük bir sorumlulukla yerine getiren öğretmenlerin gününü tebrik ederek şunları kaydetti:

“Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda derin ruh köklerimizden beslenen milli ve manevi değerlerimizin yılmaz bekçileridir. İlk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu öneme paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bizler "beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi" emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyor, her zaman destek oluyoruz. Bu milli bir sorumluluktur.

Eğitim, yalnızca belirli bir alanda değil, toplumumuzun, sosyo-ekonomik yaşantımızın her alanında ciddi bir öneme sahiptir. Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin geleceği adına yapılan en büyük yatırımdır. Dolaysıyla daha güzel yarınlar için her bakımdan güçlü yeni nesillere ihtiyacımız var. Bu kapsamda fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde emeklerini esirgemeyen kıymetli öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler, sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır' sözüyle de ifade ettiği gibi yeni nesiller sizlerin ellerinde şekillenecek.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, icra etmiş oldukları kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.”