Rozet töreninde yer alan muhtardan CHP İl Başkanı Ümit Özer hakkında şok iddia!

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’den 57 muhtarın Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldığına dair fotoğraflar, ülke gündeminde geniş yer tutmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı rozet töreninde bulunan muhtarlardan Bünyan Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Hanife Çakmak, yaşanan o olayla ilgili CHP İl Başkanı Ümit Özer hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Rozet töreninde yer alan muhtardan CHP İl Başkanı Ümit Özer hakkında şok iddia!

Haber: Ahmet SARIKUŞ / Kayseri’den 57 muhtarın CHP’ye katıldığı haberi, geçtiğimiz günlerde geniş yankı uyandırmıştı. CHP tarafından 57 muhtarın yer aldığı iddia edilen fotoğraf sonrasında ise Ak Parti’den açıklama gelmiş ve fotoğrafta 33 kişinin yer aldığı vurgulanmıştı.

Yaşanan bu olay, Kayseri siyaset gündemindeki sıcaklığını korurken bir gelişme daha yaşandı. Gündeme bomba gibi düşen rozet töreninde bulunan muhtarlardan, Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Hanife Çakmak, tören öncesi yaşanan gelişmeleri anlattı.

“GENEL ANLAMDA KİMSE İSTEMEDİ”

Rozet takma olayının nasıl geliştiği konusunda açıklamalarda bulunan Muhtar Hanife Çakmak, “Çetin Arık davet etti bizi. Önce benim cenazeme, perşembeme geldiler. Perşembeme geldiklerinde iş konularında konuşuyorduk. Benim oğlum da Kırşehir Üniversitesi’ni bitirdi dedim. Ümit Hanım da dedi ki ‘Sizin çocuğunuza biz iş bulacağız. Kırşehir de bizim elimizde.’ deyince, ben de çaresiz olunca insan tamam dedim. Konuştuk, bir gün sonra bizi yemeğe davet ettiler Ankara’ya. Vekilimiz sizi yemeğe davet ediyor dediler. Yemeğe gittik. Güzel güzel karşıladılar, kahvaltı yaptık, meclisi gezdirdiler, meclisin içinde yerlerini tanıttılar, vekil odalarını falan gösterdiler. Sonra biz, saat kaçta çıkacağız, otobüslere kaçta bineceğiz, geceye kalmayalım diye konuşurken muhtarlar aralarında. Ümit Hanım, ‘Genel Başkan gelecek, size rozet takacak’ dedi. Biz de tek bayan muhtarlar olarak değil, Bütün herkes heyecanlandı: Ne rozeti. Erkek muhtarlardan bazıları biz çiftçiyiz, taktırmayız dediler. Bazıları takalım dediler ama genel anlamda hiç kimse istemedi.” dedi.

“BİZİ BİR GÜZEL İKNA ETTİLER”

Rozet taktırmayı muhtarların büyük çoğunluğunun istemediğini belirten Muhtar Hanife Çakmak, “Bunlar bir güzel bizi ikna ettiler. Dediler ki; ‘Yok rozet takılsın, bir şey olmayacak. Medyada sizi sunmayacağız, açıklama yapmayacağız, bu burada kalacak’ dediler. Sonra genel başkan geldi, rozeti taktı. Tekrar öğle yemeğine götürdüler. Hatta çıkarken bile vekile 10 kere sordum ben. Bak vekilim bir şey olur mu? Bir problem çıkar mı? dediğimizde, ‘Yok yok kesinlikle, bu burada kaldı bitti, hiçbir şey olmayacak’ deyip bir şekilde bizi gönderdiler.” ifadelerini kullandı.

“CHP’YE ÜYE DEĞİLİM”

CHP’ye daha önceden de hiçbir şekilde bağlantısının olmadığını söyleyen Muhtar Hanife Çakmak, “Ben geçmişte CHP’ye falan üye değildim. Şu anda da zaten üye değilim. Kesinlikle CHP ile hiçbir bağlantım yok. Ben MHP’nin yönetimindeydim. Kime sorsalar MHP’li olduğumu herkes söyler.” ifadelerini kullandı. 

İŞTE GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN O AÇIKLAMALAR