Aysu Türkoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir?

Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk unvanına sahip Aysu Türkoğlu, ülkemizi gururlandırdı. Aysu Türkoğlu hakkında merak edilen konular ise internette araştırılıyor. Aysu Türkoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, kaç kilometre yüzdü, kaç saatte Manş Denizi’ni geçti?


Aysu Türkoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir?

Manş Denizi’ni geçen en genç Türk unvanına sahip olmayı başaran Aysu Türkoğlu, bu başarısı ile Türkiye’yi gururlandırdı. Sosyal medyada gündem olan Türkoğlu’nun bu başarısı üzerine, kendisi hakkında birçok konu da merak konusu olarak araştırılmaya başladı.

Rekor elde edebilmek adına harekete geçen Bodrumlu Aysu Türkoğlu, adını tarihe yazdırdı.
Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk sporcu olmayı, kendisinin ve Türkiye'nin adını tarihe yazdırmayı başardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aysu Tükoğlu'nun Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk olduğunu belirtti.

Kasapoğlu, açıklamasında "Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk: Aysu Türkoğlu! Harikasın Aysu, seninle gurur duyuyoruz!" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Aysu Türkoğlu Manş Denizi’nde yüzmeye başladığında, sosyal medya hesabından da o anlar takipçileri ile paylaşıldı. Başarılı sporcunun videolarına, binlerce beğeni ve yorum yapıldı. Aysu Türkoğlu’na destek verenler de mesajları ile sporcunun yanında oldu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aysu Türkoğlu (@aysu.turkoglu)'in paylaştığı bir gönderi