7. Koğuştaki Mucize filmi, gerçek yaşanmış hikaye mi?

Çukur’un Yaman’ı Aras Bulut İynemli’nin başrolünde oynadığı Yedinci Koğuştaki Mucize filmi, izleyenlerin gözyaşlarını dökmeye devam ediyor. Son zamanların en çok izlenene Türk dram filmlerinden biri olan 7. Koğuştaki Mucize filminin senaryosunun gerçek hikaye olup olmadığı merak ediliyor. 7. Koğuştaki Mucize filmi, gerçek yaşanmış hikaye mi? Konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? İşte detaylar…

7. Koğuştaki Mucize filmi, gerçek yaşanmış hikaye mi?
26 Temmuz 2020 - 23:30
Son zamanların en çok izlenen Türk filmlerinden biri olan 7. Koğuştaki Mucize filmi, izleyenlerin yüreklerine dokunmaya devam ediyor. Film hakkında bazı konuları merak eden izleyiciler ise internette araştırma yapıyor. Filmin en çok merak edilen detayı ise senaryosunun gerçek hikaye olup olmadığı. İzleyenlerin gözyaşlarını döken film hakkında bilinmeyenleri sizler için hazırladık. İşte başrolünde Çukur dizisinin Yaman’ı Aras Bulut İynemli’nin oynadığı 7. Koğuştaki film hakkında detaylar…
7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE FİLMİNİN KONUSU
Sıkıyönetim yıllarında (1983) bir Ege kasabasında geçen film, haksız yere hapse atılan Memo ile kızı Ova’nın adalet arayışı ve kavuşma hikayesi üzerine kurulu. Türk sinemasında aslında görmeye alışık olduğumuz bu senaryo yine de izleyicisinde merak uyandırmayı başardı.
7.Koğuştaki Mucize için haksız yere suçlanan bir babayla, yalnız kalan küçük kızının buluşma hikayesi diyebiliriz kısaca. filme bir dönem havası verilmiş ve 80 darbesi sonrası gücü ve baskısı artan askeri yönetimle bir hesaplaşmaya gidilmiş.
Uyarlamasının yapıldığı Miracle in Cell No.7 filmine göre  daha fazla dram içeriyor ve çocuk babası içeriye alındıktan sonra yalnız kalıyor. Uyarlamada ise çocuğun başında bir babaanne var ve onunla çocuğu gibi ilgilenen bir öğretmen. Bunlar da o dönemin ruhuna uygun şeyler. Ya da duygusallığı ve gelenekleri özellikle beslemesine dikkat edilen detaylar.
Baba Memo küçük kızı Ova ile aynı yaş zakasına sahip olduğu için, kızıyla çok iyi anlaşan ama gerçek hayatta bunun zorluklarını yaşayan biri. İçinde kötülük duygusu bulunmayan ama içindeki iyilik ve masumiyeti de ifade edemeyen bir yetişkin! Ama bedensel bir yetişkin! Memo, kızının ölümünden sorumlu olduğunu düşünen ve içini sadece intikam hırsı kaplayan albayın çabaları sonucu hapse atılıyor.  
7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE FİLMİ GERÇEK HİKAYE Mİ?
7. Koğuştaki mucize filmi bir kurmaca. Gerçek yaşanmış bir hikaye değil.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum