Üç aylar ne zaman başlıyor, 2020 Ramazan ne zaman?

İslam dünyasının önemli aylarından olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına az bir zaman kala 3 ayların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. 3 aylar ne zaman başlıyor? 2020 Ramazan ayı ne zaman?

Üç aylar ne zaman başlıyor, 2020 Ramazan ne zaman?
21 Ocak 2020 - 11:24
İslam aleminin en önemli aylarından olan 3 aylara kısa bir zaman kaldı. İslam alemi, Hicri takvim içerisinde yer alan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını ibadetlerle geçirir. Üç aylar aynı zamanda, içerisinde kandilleri de barındırır. Üç aylar nedir? Üç aylar 2020 ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar…
ÜÇ AYLAR NEDİR?
Üç ayların ilki Recep ayı, ikincisi Şaban ayı ve üçüncüsü Ramazan ayıdır. Bu aylar içerisinde Regaip, Miraç ve Berat kandillerini de barındırır.
Receb ayı, Kur'ân'ın hürmete layık gördüğü dört aydan biridir. Haram aylar, Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem'dir. Recep ayında oruç tutmanın, dua, tevbe ve istiğfarı çoğaltmanın, hayır-hasenatta bulunmanın faziletine dair hadis kitaplarında çeşitli rivayetler yer alır. Regaip ve Miraç kandilleri de bu ayda idrak edilir.
Şaban isminin hicrî takvimde yer alan diğer ay adlarıyla birlikte Arab-ı müsta'ribe döneminde kullanılmaya başlandığı, İslâmiyet'in ortaya çıktığı devirde Arapların bu isimleri kullanmakta olduğu nakledilir. "el-Mükerrem, el-muazzam, eş-şerîf" sıfatlarıyla da anılır. Şâban ayında Allah Rasûlü'nü (sas) sîreti ve sünneti ile birlikte tanıyarak ona bol bol salât u selam etmek buyrulmuştur.
Bir ay boyunca oruç tutulmasının yanı sıra Ramazan ayını asıl mübarek kılan,Kadir Gecesi'nde Kur'an'ın nazil olmaya başlamasıdır. Bu nedenle bu aya "Kur'an Ay'ı" dendi.
ÜÇ AYLAR BAŞLANGICI NE ZAMAN?
Üç aylar, 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilirken, bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat olarak yer aldı.
21 Mart'ta ise Miraç Kandili gerçekleşecek. Şaban ayı ise 25 Mart'ta başlayacak ve 7 Nisan'da Berat Kandili ihya edilecek.
RAMAZAN AYI NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takviminde; 2020 Ramazan ayının başlangıcı 24 Nisan 2020 Cuma günü olarak belirtilmiştir. Böylece vatandaşlar, 23 Nisan gecesi ilk sahuru yapacak ve 24 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacaklar. 23 Mayıs Cumartesi akşamı Ramazan ayı son bulacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum